Passa al contingut principal

La màgia de Galícia

Ahir dia 21 va venir la mare del Leo a parlar de Galícia. Primer va explicar les províncies, que eren: Ourense, Pontevedra, La Coruña i Lugo.


També ens va explicar que l’aigua de les platges i dels rius estava molt freda. Ens va dir que a Galícia hi ha molts animals al bosc, fins i tot et pots trobar llops.
Va parlar del Camino de Santiago que és un camí molt important, i el fa molta gent. El camino acaba a la catedral de Santiago. Però Santiago no és la única catedral de Galícia, allà tenen moltes catedrals boniques. Ens va posar unes paraules a la pantalla digital en gallec: Bo dia, Boas tardes, Morriña, etc.
L’instrument típic és la Gaita, amb la que es toca la música per ballar la “muñeira”, que és el ball típic. Va portar el vestit típic amb el que es balla i se’l van provar l’Andrea i la Laia. A Galícia hi ha molta màgia, ens va explicar que les llegendes diuen que hi ha bruixes bones que es diuen “Meigas”.
Tenen molts menjars típics, molt bons, però del que més va parlar va ser del formatge Don Crisanto que és un dels millors formatges del món. També ens va ensenyar la tarta de Santiago i ens va portar dues "tartes" perquè  les poguessim  provar. Estavan molt bones i ens van agradar molt!